Tuesday, May 4, 2010

PuyUh Goreng Kau & Aku


Bahan-bahan
Puyuh yang dibeli di pasar tani penaga, kalau puyuh lain tempat pun okey juger..
Serbuk Kunyit
Serbuk kari
Garam
Minyak masak


Cara memasak
1. Gaulkan Puyuh yang dah dibasuh dgn serbuk kunyit, rempah kari dan garam
* Kalau nak sedap kisar bawang merah, bawang putih, halia dan serai campurkan dan perap sekejap

2. Goreng puyuh-puyuh tersebut
7. Sedia untuk dihidang


(Kenapa Kau & Aku? sebab ader dua ketul je..kau satu.. aku satu.. heheh.. sbnrnya nak buat Masak Pedas puyuh ni.. tp kena spare utk otromen2 kenit yg kdg tak tahan pedas...

& sorila masih lagik berasaskan puyuh.. lps ni kita tukar chapter lain plak.. heheh.. Pucuk paku masak lomak cili api.. nntikan kehadirannyer,,.. nyum nyum..)


Selamat Mencoba~ (^-*)

1 comment:

Fazira Albaijure said...

out of 7, 4 adalah resepi puyuh! i like~ hehe...