Wednesday, May 12, 2010

Sautee Balsamic Mushoom With Warm Spinach


Bahan-bahan :

Cendawan Tiram Putih (dicerai-ceraikan)
Bayam bayi (baby spinach laaa)
Kuaci bunga matahari mentah
Keju Feta
Minyak Zaitun
Cuka Balsamic (Jenama He*nz sedapp)
Garam / Lada Hitam


Cara memasak :
  1. Sangai biji bunga matahari sehingga warna keemasan dan ketepikan
  2. Panaskan kuali dengan minyak zaitun
  3. Masukkan cendawan, renjiskan cuka balsamic, masukkan garam dan lada hitam secukup rasa
  4. Setelah cendawan layu sikit, taburkan biji bunga matahari tadi
  5. Setelah cendawan masak secukupnya, masukkan bayam (sekejap je, dalam 30 saat)
  6. Masukkan kedalam pinggan (dalam kes ni kaler hitam)
  7. Taburkan keju feta.

Jangan lupa baca Bismillah sebelum makan!

AnaZam

1 comment:

Anonymous said...

Unik Lauk ni.. Se tak ponah cubo ni.. kono torai nih!!.. Thanks..