Bahan-bahan :
Cendawan Tiram Putih (dicerai-ceraikan)
Bayam bayi (baby spinach laaa)
Kuaci bunga matahari mentah
Keju Feta
Minyak Zaitun
Cuka Balsamic (Jenama He*nz sedapp)
Garam / Lada Hitam
Cara memasak :
- Sangai biji bunga matahari sehingga warna keemasan dan ketepikan
- Panaskan kuali dengan minyak zaitun
- Masukkan cendawan, renjiskan cuka balsamic, masukkan garam dan lada hitam secukup rasa
- Setelah cendawan layu sikit, taburkan biji bunga matahari tadi
- Setelah cendawan masak secukupnya, masukkan bayam (sekejap je, dalam 30 saat)
- Masukkan kedalam pinggan (dalam kes ni kaler hitam)
- Taburkan keju feta.
Jangan lupa baca Bismillah sebelum makan!
AnaZam
1 comment:
Unik Lauk ni.. Se tak ponah cubo ni.. kono torai nih!!.. Thanks..
Post a Comment